Zwangere vrouwen kunnen bij ons prenatale gymnastiek volgen, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden op de naderende bevalling.  Dit kan verscheidene lichamelijke ongemakken die de zwangerschap met zich meebrengt, verlichten.

 

 Verschillende oefeningen komen aan bod:

  • houdingscorrectie
  • circulatie oefeningen
  • bekkenbodemoefeningen
  • oefeningen om diastase te voorkomen
  • mobiliserende en spierversterkende oefeningen
  • ademhalings – en ontspanningsoefeningen
  • persoefeningen

Omdat een zwangerschap en de nakende bevalling heel wat vragen kan oproepen, kan u bij ons ook terecht voor een algemene educatie over de lichamelijke en mentale veranderingen die een zwangerschap met zich meebrengt. Daarom lichten wij zowel het zwangerschapsproces en haar invloed op uw lichaam en uw bewegingen, als de bevalling zelf toe, zodat u optimaal voorbereid bent op uw zwangerschap.

Wij stellen een persoonlijke begeleiding hoog in het vaandel, waardoor de sessies individueel zullen gegeven worden.

Postnatale gymnastiek

Postnatale oefeningen zijn belangrijk om uw lichaam na de zwangerschap  terug op een normale manier te laten bewegen en terug in vorm te krijgen.

Om dit op een correcte manier te doen, is de begeleiding van een kinesist hierbij essentieel. Indien de oefeningen te snel worden opgebouwd, kan u de sturing en coördinatie van de lichaamsbewegingen in de war sturen, met de nodige ongemakken en pijnen als gevolg.

Bekkenbodemoefeningen zijn de basis van de postnatale oefeningen. Een juiste uitvoering van de oefeningen is essentieel om incontinentie, bekkeninstabiliteit, blaas- en baarmoederverzakkingen en rugklachten te voorkomen.

Pas als de bekkenbodem sterk genoeg is, kunnen de buik-, rug-, been- en armspieren veilig geoefend worden.

Hoe u een afspraak maakt, leest u hier.